« Úvod | Shadow Design.cz »

Pampeliškové víno..

 ..při těch žlutých pláních dnes všude kolem, rozhodla se hlava má 
zadat mému tělu práci najít recept na výbornou tekutinu - Pampeliškové 
vínko, které mi taak chutná..
..avšak na netu je receptů mnoho a tenhle se mi zdál první rozumnější, 
ale jestli vás to naladí k činu a nebude se vám tenhle recept líbit, 
najděte si jinej..
Pampeliška lékařská (Taraxacum officiSmetánka lékařská, pampeliškanale auct. non Wigg.), 
často uváděná pod názvem smetánka lékařská..

 

 

 


SUROVINY:

 

2 litry pampeliškových květů
(okvětních plátků),
2 litry pramenité vody,
kůra z 1 pomeranče,
1 citron,
1000 g cukru,
2,5 cm kořene zázvoru,
půl lžičky pivovarských kvasnic,
1/2 krajíčku chleba

 

POSTUP:

 

Okvětní plátky dejte do velikého polévaného hrnce a přelijte pravě vroucí vodou.

Překryjte čistým plátnem a nechte 3 dny stát, občas promíchejte.

Vodu pak slijte do jiného hrnce, přidejte nakrájenou kůru, cukr, zázvor, plátky

vydrhnutého citronu a vařte 30 minut.

Pak tekutinu slijte a vychlaďte, přidejte kvasnice namazané na chleba a nechte

2 dny stát.

Přefiltrujte (nejlépe do soudku) a zazátkujte.

Po dvou měsících zrání stočte víno do lahví a uzavřete korkem.

Archiv

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se