« Úvod | Shadow Design.cz »

Třídění vína..

STOLNÍ VÍNO
Je bez označení odrůdy a ročníku..

ZEMSKÉ VÍNO
To smí být vyráběno z hroznů, které dosáhly nejméně 14 stupňů cukernatosti..

JAKOSTNÍ VÍNO
Smí být vyráběno z hroznů, které dosáhly nejméně 15 stupňů cukernatosti..

JAKOSTNÍ VÍNO S PŘÍVLASTKEM
Smí být vyráběno v těchto druzích:
kabinetní víno - je dovoleno vyrábět jen z vinných hroznů,
které dosáhly nejméně 19
o cukernatosti.
pozdní sběr - z vinných hroznů o min.21 s.c.
výběr z hroznů - min. 24 s.c.
výběr z bobulí - min. 27 s.c.
výběr z cibéb - vyrábí se z bobulí napadených ušlechtilou plísní šedou nebo z bobulí
s min. cukernatostí 32 stupňů..
ledové víno - sklízí se při min. -7oC, cukernatost min. 27 stupňů..
slámové víno - hrozny jsou před zpracováním skladovány po dobu min. 3 měsíců na slámě či rákosu a mošt musí mít nejméně 27 stupňů cukernatosti..





Archiv

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se